AMENZI DE MII DE LEI PENTRU ȘOFERII DE CAMIOANE. CE INTERDICȚII AU ÎNCĂLCAT

0
585

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au efectuat în aceste zile o acțiune pe linia depistării conducătorii auto de autovehicule de mare tonaj care nu respectă prevederile legale în ceea ce privește circulația pe raza orașului.

Astfel, nouă conducători auto care au circulat cu autovehiculele pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă, faptă interzisă de art. 173 din OUG 195/2002 au fost sancționați.

Aceștia au fost depistați pe străzile Demetriade, Podgoriei, Bacalbașa, dar și pe străzi precum Ana Ipătescu, Ștrandului, Simion Bărnuțiu ori Grigore Alexandrescu. Sancțiunile pentru circulația în zone în care acest lucru nu este permis sunt cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, mai exact între 1.305 și 2.900 de lei.

Pe lângă aceste cazuri de nerespectare a legislației, se află și un conducător auto care se deplasa tot cu o autoutilitară pe str. Podgoriei transportând pământ, dar care nu și-a asigurat transportul cu prelată, împrăștiind încărcătura pe carosabil, motiv pentru care a fost sancționat cu suma de 1.500 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția condicătorilor auto și reprezentanților firmelor care au angajați care transportă diferite mărfuri să respecte legislația, în caz contrar riscând sancțiuni drastice cu atât mai mult cu cât aceste acțiuni vor continua. (Sursa www.timispress.ro)