NU MAI AU VOIE SA CALCE IN VREO PIATA DIN TIMISOARA! PE CINE AU ALUNGAT POLITISTII?

0
725

 TIMISOARA. Speculantii si nesimtitii, izgoniti din pietele din Timisoara! E deviza politistilor locali care fac verificari pe la tarabele din oras.

Ultima oara au controlat comerciantii din Iosefin si Badea Cartan, locurile in care gasesc cel mai adesea vanzatori tupeisti, care nu respecta regulamentele si nu-si eticheteaza marfa, pentru ca musterii sa stie daca iau produse autohtone ori de import.

Amenzile, care ajung pana la 600 de lei, si punctele de penalizare care le atrag alungarea din piata, par sa nu-i sperie pe toti.

Cei prinsi pe picior gresit sunt trecuti intr-un registru. La 3 puncte acumulate, vanzatorii nu mai au voie sa rezerve, sa inchirieze ori sa foloseasca pe baza de tichet o masa in incinta oricarei piete din Timisoara timp de un an.

Ieri, politistii au descoperit un producator din Varias in Piata Iosefin care nu avea etichete pe marfa expusa spre vanzare. Alti 5 au fost gasiti in aceeasi situatie in Badea Cartan si Iosefin.

Anul trecut peste 30 de comercianti au fost sanctionati cu pedeapsa maxima si au primit interdictie sa mai calce in vreo piata din oras, aflata in administrarea SC Piete SA.

Daca vreunul din ei indrazneste sa se intoarca cu marfa la taraba, inainte de un an, va primi o amenda de pana la 2000 de lei. (Sursa www.opiniatimisoarei.ro)