Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au permanent în atenție terenurile nesalubrizate aflate pe raza municipiului Timișoara, efectuând în această perioadă verificări pe linia depistării de locații neîngrijite, neigienizate și neîmprejmuite, cu atât mai mult cu cât, o dată cu încălzirea vremii, vegetația va crește pe terenurile respective, iar aceasta trebuie să fie și cosită. Ulterior, după identificarea terenurilor se trece la identificarea proprietarilor, care vor fi somați să ia măsuri de salubrizare, împrejmuire etc, iar în caz de neconformare se va trece la sancționarea acestora, amenzile fiind cuprinse între 1500 și 2500 lei, conform HCL 371/2007 modificată. În primele două luni ale acestui an au fost identificate și ulterior reverificate un număr de 26 de terenuri, alte cinci fiind identificate, fiind aplicate și 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12500 lei. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că acțiunile de acest gen continuă și în perioada următoare, fiind efectuate periodic, pentru a-i determina pe proprietarii de terenuri să respecte legislația din domeniu. (Sursa www.banatulazi.ro)

0
672

    Stârpiți din zona Stadionului „Dan Păltinișanu” prin reconfigurarea zonei și schimbarea regulilor privind accesul vehiculelor, pasionații de drifturi nu au renunțat la a-și face de cap prin capitala Banatului. Weekendul care a trecut s-a dovedit a fi unul sub semnul ghinionului pentru un tânăr care a fost prins de agenții de la Poliția Locală în toiul acțiunii.

   „Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.40, în Piața Leonardo da Vinci, un tânăr care a efectuat drifturi prin accelerări bruște, frânări pe loc, turând motorul autoturismului marca Renault, fapte interzise de HCL 371/2007 modificată. Cel în cauză, un timișorean de 20 de ani, a fost sancționat cu amendă de 2500 lei. Poliția Locală atrage atenția că astfel de fapte precum turarea motoarelor și efectuarea de drfturi pe domeniul public fără autorizație din partea Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara se sancționează drastic. În primele două luni ale acestui an zece tineri depistați în această situație au fost sancționați, iar în prima săptămână din martie au fost aplicate deja două sancțiuni, semna că astfel de distracții încep să crească o dată cu încălzirea vremii”, a transmis direcția de pe strada Lorena. (Sursa www.voceatimisului.ro)