POLIŢIA LOCALĂ TG. MUREȘ – ORDINE ŞI SIGURANŢĂ

0
555

TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE

În perioada 08 – 19.02.2017, agenții Direcției Poliția Locală Tîrgu Mureș au acționat prioritar în sensul descurajării și prevenirii faptelor antisociale, cu toate acestea aplicându-se un număr de 34 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991(R) – privind tulburarea ordinii și liniștii publice.

Dintre cazurile mai relevante rețin atenția:

– joi 09.02.2017, ora 1300, un echipaj al Poliției Locale a fost solicitat prin intermediul Dispeceratului Integrat de Urgență „112”, pentru a interveni și a lua măsuri cu privire la tulburarea liniștii publice pe str. Bucinului, nr. 4. Ajunși la fața locului, agenții au constatat că numitul G.Cs. executa lucrări de amenajări interioare fără a respecta orele de liniște, motiv pentru care  a fost sancționat contravențional cu suma de 200 lei și somat să respecte programul orelor de liniște;

– la data de 11.02.2017, ora 2240, o patrulă de intervenție a instituției noastre, în timp ce executa serviciul pe str. Făget, a constatat faptul că la blocul nr. 24 se conturba liniștea publică prin muzică la intensitate ridicată. În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost identificat autorul în persoana numitului T.A., chiriaș în imobilul susmenționat, care a fost sancționat cu suma de 300 lei;

– ofițerul de serviciu al Poliției Locale a fost sesizat, în data de 16.02.2017, în jurul orei 2300, cu privire la faptul că pe str. Măgurei este tulburată liniștea publică de către un grup de tineri care ascultă muzică la un volum ridicat, într-un apartament din imobil. O patrulă de polițiști locali s-a deplasat la fața locului, iar după identificarea acestora au aplicat sancțiuni a câte 100 lei  pentru fiecare dintre aceștia, conform legislației în vigoare.

CONSUM DE ALCOOL ÎN LOCURI PUBLICE

Urmare a unei sesizări telefonice primite prin Dispeceratul Integrat de Urgență „112”, în data de 16.02.2017, referitoare la faptul că o persoană în stare vădită de ebrietate agresează verbal trecătorii, în zona Școlii Generale Nr. 13, din cartierul Tudor Vladimirescu, o patrulă mobilă de intervenție a instituției s-a deplasat de urgență în locația menționată, unde l-a surprins pe numitul D.T. în timp ce consuma băuturi alcoolice în loc public. Cel în cauză a fost sancționat contravențional, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, și îndrumat spre domiciliu.

CERȘETORIE

În perioada analizată, agenții Poliției Locale au depistat un număr de 36 persoane care apelau la mila publică, fie „sunând din ușă în ușă”, fie în proximitatea piețelor, a parcurilor și a magazinelor alimentare. Persoanele adulte în cauză au fost sancționate contravențional cu suma de 100 lei fiecare, în conformitate cu Legea nr. 61/1991R, iar în cazul minorilor, măsurile sancționatorii s-au îndreptat împotriva ocrotitorilor legali.

CĂLĂTORI SURPRINȘI PE MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN FĂRĂ BILETE SAU LEGITIMAȚII DE CĂLĂTORIE

Patrulele mobile și agenții Biroului de Siguranță Rutieră din cadrul Direcției Poliția Locală Tîrgu Mureș au acordat sprijin controlorilor SC Transport Local SA, în perioada de referință fiind depistate un număr de 28 persoane care circulau pe mijloacele de transport în comun fără a avea bilete sau legitimații de călătorie. Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 215/2008, cu suma totală de 1.200 lei.

 OPRIRI ȘI STAȚIONĂRI NEREGULAMENTARE PE DOMENIUL PUBLIC

    Cadrele Biroului Siguranță Rutieră al Poliției Locale au constatat și sancționat, în intervalul menționat, un număr de 214 fapte aflate sub incidența Hotărârii Consiliului Local nr.197/2007(M), art. 26 și a Ordonanței de Guvern nr. 195/2002, ponderea cea mai mare a acestora fiind pentru opriri, staționări neregulamentare și disciplină pietonală.

Rugăm pe această cale pietonii tîrgumureșeni să traverseze drumurile publice doar prin locurile permise, iar conducătorilor auto le recomandăm să respecte semnificația indicatoarelor rutiere referitoare la oprirea/staționarea autovehiculelor.

PERSOANE FĂRĂ ADĂPOST

Personalul Biroului Intervenții din cadrul Poliției Locale a depistat, în perioada evidențiată, un număr de 8 persoane fără adăpost, care au fost identificate și transportate la Azilul de Noapte al municipalității.