AU PUS TUNURILE PE NESIMȚIȚI LA TIMIȘOARA

0
707

Nu au colectat selectiv deseurile, iar acum vor trebui sa scoata bani din buzunar. Zeci de asociatii de proprietari amendate pentru ca nu au colectat selectiv deseurile.

Echipele mixte formate din muncitori de la RETIM si de la Politia Locala au inceput verificarile in cartiere pentru a vedea daca asociatiile de locatari colecteaza deseurile selectiv. Politistii au verificat 115 asociatii de locatari si proprietari si au impartit notificari prin care timisorenii erau informati de obligatiile pe care le au.

In urma verificarilor, echipele au gasit 20 de asociatii care nu respectau legea, iar pentru sase dintre acestea au fost aplicate amenzi in valoare de 5.500 de lei. Alte 14 asociatii au fost invitate sa se prezinte la Politia Locala pentru incheierea proceselor verbale de constatare a contraventiei.

Pe langa asociatiile de proprietari si locatari au mai fost amendate si trei societati comerciale, care nici macar nu aveau contracte de salubrizare.

In urma cu o saptamana, directorul general al RETIM spunea ca timisorenii vor fi amendati, in cazul in care nu vor incepe sa colecteze selectiv gunoiul.

Eu am fost la Politia Locala, m-am inteles cu domnul director Cojan, si am facut echipe mixte formate din oameni de la RETIM si salariatii de la Politia Locala. Au fost foarte multe avertismente, dar vom da si amenzi„, anunta in urma cu putin timp directorul general RETIM, Gheorghe Para.

Conform unei hotarari de consiliu local din 2007, timisorenii sunt obligati sa colecteze selectiv deseurile reciclabile si sa nu le amestece cu cele menajere. In cazul in care acest lucru nu se intampla, amenzile pot ajunge pana la 2500 de lei. (Sursa www.opiniatimisoarei.ro)