STRADA NU E COŞ DE GUNOI! POLIŢIA LOCALĂ CONTINUĂ SĂ DEA AMENZI CELOR CARE ARUNCĂ DEŞEURI PE STRĂZI

0
652

Acțiunile intense demarate de polițiștii locali pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public și formând rampe clandestine de gunoi care dau un aspect inestetic orașului au continuat în această perioadă. Alte 14 persoane, atât fizice cât și juridice, au fost sancționate pentru această faptă.

Spre exemplu, un bărbat a fost surprins abandonând mai mulți saci cu moloz pe str. Vâlcea, un altul a abandonat în zona Piața Doina mai multe deșeuri voluminoase printre care haine uzate, o saltea din burete de la o canapea, un scaun tip fotoliu, un altul a aruncat pe str. Socrate, în spatele unui cămin studențesc, cartoane, peturi etc.

Un salon de cosmetică din Piața Bihor a fost sancționat cu amendă maximă deoarece a abandonat pe domeniul public resturi provenite din activitatea desfășurată. Cuantumul sancțiunilor aplicate a fost de 11.500 lei.

Poliţia Locală le reaminteşte cetățenilor că depozitarea deșeurile menajere se face doar în locurile special destinate, iar deșeurile voluminoase din categoria mobilier, obiecte de uz-casnic și sanitar, deșeuri electronice și electrocasnice, care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare a deșeurilor municipale, neasimilabile deșeurilor menajere, pot fi predate la cele patru puncte de colectare permanente ale societății de salubrizare, aflate pe Calea Torontalului nr. 94, Str. Energiei nr. 3, Calea Moşniţei nr. 2 și Aleea Avram Imbroane nr. 70, iar acolo se pot depune și resturile rezultate din lucrări de construcții și demolări, reparații și amenajări ale clădirilor, fie că sunt locuințe, fie spații cu altă destinație. (Sursa Timispress.ro)