DIRECȚIA POLIȚIA LOCALĂ VĂ RECOMANDĂ!

0
415

Având în vedere că în ultima perioadă de timp pe raza municipiului Tîrgu Mureș s-au produs mai multe evenimente rutiere soldate cu răniți, avarii și distrugeri stradale, vă recomandăm următoarele:

  • reduceți viteza pe timp de ceață, zăpadă, polei, până la evitarea oricărui pericol, în curbe, sensurile giratorii, la trecerile pentru pietoni, în zona unităților preșcolare/școlare, precum și în intersecțiile cu indicatoare rutiere de pierdere a priorității sau în zona lucrărilor ce afectează carosabilul;
  • nu uitați că în aceste condiții de trafic și drum riscul producerii de evenimente rutiere este crescut;
  • pentru prevenirea accidentelor rutiere, este necesară pregătirea autovehiculelor, referitoare la sistemele de lumini și semnalizare, cele de căldură și dezaburire a parbrizelor, lunetelor și geamurilor laterale, funcționarea ireproșabilă a ștergătoarelor de parbriz, echiparea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă;
  • de asemenea, vă recomandăm să nu conduceți autovehiculele pe drumurile publice atunci când sunteți obosiți.

Pe fondul nerespectării acestor norme, în perioada ianuarie – februarie 2017, pe raza municipiului Tîrgu Mureș s-au produs mai multe accidente rutiere, care s-au soldat cu victime omenești și prejudicii însemnate patrimoniului Municipiului Tîrgu Mureș (5 stâlpi de curent electric pentru iluminatul public distruși, un pom ornamental rupt, multiple indicatoare rutiere și echipamente din sensurile giratorii distruse, precum și avarierea unor garduri de protecție a pietonilor).

Aceste accidente s-au produs cu preponderență pe străzile Calea Sighișoarei, Mestecănișului, Gheorghe Marinescu, Mihai Viteazul, Liviu Rebreanu și în intersecțiile cu sensuri giratorii: B-dul 1 Dec. 1918 – Calea Sighișoarei; Gheorghe Marinescu – Mihai Viteazul – Nicolae Grigorescu – Dimitrie Cantemir și 22 Dec. 1989 – Nicolae Grigorescu – Republicii – Lăcrămioarei.

Elocvent în acest sens, pe fondul nerespectării recomandărilor anterioare, este accidentul rutier produs în dimineața zilei de  03.02.2017, ora 0520, în sensul giratoriu din intersecția str. B-dul 1 Dec. 1918 cu str. Calea Sighișoarei, unde numitul B.I.H., conducea o autoutilitară spre centrul municipiului Tîrgu Mureș, iar pe fondul oboselii a adormit la volan, a pierdut controlul direcției, intrând în coliziune cu balizele ce delimitau sensul giratoriu, precum și cu indicatoarele rutiere existente,  autoutilitara fiind deviată pe contrasens până în parcarea benzinăriei din apropiere.

Vă rugăm să aveți în atenție recomandările noastre, în vederea evitării evenimentelor rutiere de orice fel.