„POLIŢIA LOCALĂ – ORDINE ŞI SIGURANŢĂ”

0
607

În ultima perioadă Direcția Poliția Locală Targu Mures și-a continuat activitatea în conformitate cu legislația specifică, acționând cu profesionalism pentru îndeplinirea cu responsabilitate și eficiență a atribuțiilor de serviciu.

Astfel, pe linie de ordine publică și siguranță rutieră, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli, dintre care rețin atenția următoarele:

IMPOSTOR REȚINUT

În urma unor sesizări ale cetățenilor nemulțumiți, referitoare la faptul că un „hornar” suna la ușile imobilelor și își oferea serviciile de curățare a hornurilor în schimbul unor sume de bani, agenții Poliției Locale au luat măsuri specifice pentru prinderea în flagrant a persoanei respective. Astfel, la data de 03.02.2017, a fost reținut în vederea predării lucrătorilor din cadrul Poliției Municipale, pentru stabilirea stării de fapt și continuarea cercetărilor, numitul B.G., domiciliat în satul Apața, județul Brașov, care a încasat de la mai mulți cetățeni sume cuprinse între 30 – 300 lei pentru servicii de mentenanță a instalațiilor de evacuare a gazelor arse, fără a deține autorizație în acest sens.

TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE

Cadrele instituției au acționat prioritar în sensul descurajării și prevenirii faptelor antisociale, fiind aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 61/1991(R).

Pe această linie reține atenția sesizarea prin Dispeceratul Integrat de Urgență „112”, referitoare la un „scandal” din fața Cinematografului „Arta”  la data de 15.01.2017, în jurul orelor 0500, între mai mulți tineri. Patrulele mobilă și pedestră aflate în dispozitivul de patrulare s-au deplasat în zona indicată de dispecerat, unde i-au surprins pe numiții M.C., M.C.O., N.T. și A.D., toți cu domiciliul în municipiul Tîrgu Mureș, în timp ce tulburau liniștea publică prin strigăte și larmă. Cei în cauză au fost conduși la sediul Poliției Locale în vederea identificării, după care s-au luat măsuri de sancționare contravențională cu sume cuprinse între 200 și 400 lei.

În data de 21.01.2017, în jurul orei 0100, o patrulă mobilă s-a deplasat pe B-dul 1 Dec. 1918, nr. 205, unde era tulburată liniștea locuitorilor prin muzică la intensitate ridicată, ce provenea dintr-un apartament din imobilul respectiv. Numitul P.R.I., responsabil de producerea zgomotului, a fost sancționat contravențional și somat să respecte orele de liniște prevăzute în normele legale.

Un alt cetățean, K.T., domiciliat în localitatea Cîmpenița, a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei, la data de 27.01.2017, deoarece prin lucrările de amenajări interioare efectuate în orele de liniște prevăzute de lege, tulbura liniștea locatarilor din imobilul aflat pe str. Viitorului, nr. 16.

CERȘETORIE

În intervalul de timp menționat, agenții Poliției Locale au depistat un număr de 28 persoane care apelau la mila publică, sunând din ușă în ușă sau în proximitatea piețelor, a parcurilor sau a magazinelor alimentare. Persoanele adulte în cauză au fost sancționate contravențional, iar în cazul minorilor, măsurile sancționatorii s-au îndreptat împotriva ocrotitorilor legali. Totodată, 3 dintre minori au fost predați pe bază de proces-verbal reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, întrucât au părăsit centrul fără acordul acestora.

PERSOANE FĂRĂ ADĂPOST

Odată cu instalarea frigului, personalul Biroului de Intervenții aparținând Direcției Poliția Locală a intensificat căutările în cartiere, în vederea depistării persoanelor fără adăpost. Astfel, în perioada 15.01 – 06.02.2017, au fost identificate și transportate la Azilul de Noapte al municipalității un număr de 14 persoane.

Rugăm pe această cale locuitorii tîrgumureșeni ca în cazul în care observă astfel de situații, să ne contacteze la telefon 0265/250760 sau prin intermediul Dispeceratului Integrat de Urgență „112”, apel gratuit, pentru a putea interveni operativ, evitându-se producerea unor evenimente nedorite.

      STAȚIONĂRI NEREGULAMENTARE PE DOMENIUL PUBLIC

    Personalul Biroului Siguranță Rutieră al Poliției Locale a constatat și sancționat în perioada de referință, un număr de 212 fapte aflate sub incidența Hotărârii Consiliului Local nr.197/2007(M) și a Ordonanței de Guvern nr. 195/2002, privind nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la oprirea, staționarea, parcarea, tonajul, precum și a accesului interzis pe anumite segmente de drum.

     MISIUNI EXECUTATE CU OCAZIA UNOR MANIFESTĂRI PUBLICE

Cadrele Direcției Poliția Locale au asigurat, alături de celelalte forțe de ordine abilitate, buna desfășurare a manifestărilor stradale, în perioada 01 – 06.02.2017, suplimentând dispozitivul de ordine publică cu 26 de agenți, principalele misiuni fiind asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, precum și asigurarea măsurilor de monitorizare a obiectivelor ce aparțin municipalității.