NU CURATATI GHEATA DIN FATA CASEI, RISCATI SANCTIUNI DE PANA LA 1.500 DE LEI. POLITISTII LOCALI DIN TIMISOARA AU DAT DEJA AMENZI

0
751

După ce au transmis în ultima perioadă peste 300 de somații asociațiilor de proprietari, firmelor și timișorenilor care nu și-au curățat gheața din fața casei, polițiștii locali au trecut la amenzi. Acestea pot ajunge și la 1.500 de lei în cazul persoanelor fizice.

Astfel, în ultimele zile, au fost amendate trei asociații de proprietari de pe strada Timocului, precum și alte două asociații de pe strada Iuliu Grozăvescu.

„De asemenea, în cursul zilei de ieri, alte 57 de persoane fizice și juridice au fost somate să ia măsuri de curățare a gheții. De la debutul iernii și instalarea temperaturilor scăzute au fost aplicate în total peste 300 de somații, cei somați conformându-se celor impuse. Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni și la reprezentanții societăților comerciale să dea dovadă de spirit civic și să ia măsuri de curățare a trotuarelor pentru a evita nu numai sancționarea, cât mai ales posibilele accidente la care sunt expuși cei care circulă prin zonă.

Reamintim că potrivit HCL 371/2007 modificată, atât cetățenii, asociațiile de locatari, cât și reprezentanții instituțiilor și ai societăților comerciale au obligația să îndepărteze zăpada și gheața ori de câte ori este necesar de pe trotuarele din dreptul imobilelor de locuit sau pe care le folosesc în alte scopuri. De asemenea, au obligația și de a îndepărta țurțurii când aceștia se formează la acoperișuri. Sancțiunile pentru persoane fizice se încadrează între 500 și 1.500 lei, iar pentru persoane juridice sunt între 1.500 și 2.500 lei. Acțiunile continuă și în perioada următoare”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara. (Sursa Tion.ro)