ÎN ATENȚIA TÎRGUMUREȘENILOR !

0
643

La mijlocul sezonului rece când peste urbea noastră s-au revărsat atât temperaturi scăzute care au generat gheață la nivelul trotuarelor și carosabilului, cât și ninsori care au îngreunat circulația pietonală și rutieră, le mulțumim concetățenilor noștri care în majoritatea covârșitoare au dat dovadă de simț civic acționând în sensul îndepărtării zăpezii, a crustei de gheață cât și a țurțurilor de la streșini.

Cu toate acestea am fost nevoiți ca în ultimele 45 de zile să aplicăm un număr de 17 sancțiuni contravenționale conform prevederilor H.C.L. 20/2008, persoanelor fizice și  unor reprezentanți ai societăților comerciale, care nu au luat măsuri de genul celor menționate mai sus.

De asemenea, în acest interval cadrele Poliției Locale au identificat și însoțit la căminul de pe str. Rozmarinului, un număr de 95 persoane fără adăpost, salvându-le astfel de la hipotermie.

Totodată, ofițerii de serviciu ai instituției noastre au înregistrat un număr de 180 convorbiri și sesizări  direcționate către inspectorii Administrației Domeniului Public și ai firmei de salubritate cu privire la necesitatea intervenției acestora în scopul degajării de pe trotuare și carosabil a stratului de gheață și a zăpezii.

Polițiștii locali au sesizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Administrația serelor, parcurilor și zonelor verzi, Electrica, Aquaserv, sau E-on gaz, în 40 situații în care s-au înregistrat căderi de copaci și în peste 70 de cazuri pentru sistarea furnizării utilităților.

Deoarece iarna se află încă în drepturi, îi rugăm pe tîrgumureșeni să acționeze ca atare în sensul degajării căilor de acces și să apeleze fără reținere în orice situație de genul celor menționate mai sus Poliția Locală prin Dispeceratul Integrat de Urgență ,,112 sau la numărul de telefon 0265/250760.

La toate solicitările vom interveni în mod operativ!