POLITISTII LOCALI VANEAZA NESIMTITI. PLIN DE GUNOAIE PRINTRE BLOCURILE DIN TIMISOARA

0
735

Polițiștii locali încep anul 2016 cu pânde și cu o acțiune de informare a timișorenilor. Încearcă să-i convingă să nu mai arunce gunoaie printre blocuri, formând astfel rampe clandestine.

Oamenii legii au început, luni, o nouă acțiune de informare a timișorenilor cu privire la amenzile care se dau pentru cei care sunt surprinși că aruncă gunoaie pe domeniul public. Cum îi informează? Prin înmânarea de notificări care conțin atât legislația, cât și sancțiunile la care se expun cei care nu respectă normele în vigoare. „De asemenea, cetățenii sunt informați și care sunt punctele de colectare în care pot transporta deșeurile provenite din reparații și amenajări interioare.

Acțiunea a fost demarată într-o primă fază în zonele în care s-a constatat atât de către polițiștii locali, cât și în urma sesizărilor de la cetățeni că se abandonează frecvent gunoaie, formându-se astfel rampe clandestine de deșeuri”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Potrivit oamenilor legii, doar pe strada Crizantemelor au fost împărțite 60 de notificări, urmând ca și alți timișoreni să primească pliante de la Poliția Locală.

Acțiunea vine ca o completare a activității de prevenire a abandonării de deșeuri pe raza municipiului Timișoara, pe lângă acțiunile de identificare a persoanelor care aruncă deșeuri, prin pânde și supravegheri ale unor zone și prin amplasarea de echipamente video, mai spun oficialii instituției. (Sursa Tion.ro)