POLIŢIA LOCALĂ TG. MUREȘ – ORDINE ŞI SIGURANŢĂ

0
528

În perioada 10 – 20.11.2016, Direcția Poliția Locală și-a continuat activitatea în spiritul legislației specifice, acționând cu profesionalism pentru îndeplinirea cu responsabilitate și eficiență a atribuțiilor de serviciu.

Astfel, pe linie de ordine, liniște publică și siguranță rutieră, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli, dintre care rețin atenția:

 

SUSPECT DE CONSUM DE DROGURI !

 

         Echipajul de intervenție aflat în patrulare pe raza cartierului Aleea Cornișa din Tîrgu Mureș, la data de 19.11.2016, ora 01.20, a fost dirijat prin Dispeceratul Integrat de Urgență ,,112″ să se deplaseze la un eveniment de tulburare a ordinii și liniștii publice pe str. Gheorghe Marinescu, nr.31.

Cu acordul numitului T.B.V., lucrătorii Poliției Locale au intrat în apartament, unde au găsit și indentificat doi tineri, T.R.E.G, respectiv C.A., ambii din Tîrgu Mureș, cu domicilii diferite.

Numitul T.R.E.G, avea un comportament agresiv, pupile dilatate, urla și se zbătea în încăpere, fapt pentru care polițiștii locali au solicitat intervenția unui echipaj medical, căreia i-a acordat sprijin în vederea transportării acestuia la SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra numitului T.R.E.G, a fost găsită suma de 700 lei și un pliculeț ce conținea un material  de culoare galben-verzui,  posibil ,,substanță psihotropă, motiv pentru care a fost anunțată Poliția Municipiului Tîrgu Mureș, care ulterior a contactat Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Tîrgu Mureș ( BCCO) pentru continuarea cercetărilor.

 

PERSOANE FĂRĂ ADĂPOST

 

Odată cu instalarea frigului, personalul Biroului de Intervenții aparținând Direcției Poliția Locală a intensificat căutările în cartiere, în vederea depistării persoanelor fără adăpost. Astfel, în perioada evidențiată au fost identificate și transportate la Azilul de Noapte al municipiului un număr de 9 persoane.

Rugăm concetățenii ca în cazul în care observă astfel de situații, să ne contacteze la telefon 0265/250760 sau prin intermediul Dispeceratului Integrat de Urgenţă „112″, pentru a putea interveni operativ, evitându-se pierderea unor vieți prin hipotermie.

 

TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE

 

Cadrele Direcţiei Poliţia Locală au acționat prioritar în intervalul susmenționat, în sensul descurajării şi prevenirii faptelor antisociale, însă cu toate acestea, în  29 cazuri s-au aplicat sancțiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice conform prevederilor Legii nr. 61/1991R, mai relevante fiind următoarele:

– în data de 10.11.2016, în jurul orei 2245, o patrulă a Poliției Locale s-a deplasat pe str. Gheorghe Marinescu, nr. 31, unde l-a sancționat contravențional pe numitul L.V., domiciliat în localitatea Baia Mare, chiriaș în acel imobil, cu suma de 1.000 lei, întrucât asculta muzică la intensitate ridicată și tulbura liniștea locatarilor, cu toate că a fost avertizat și somat în prealabil să respecte normele de conviețuire socială;

– ofițerul de serviciu al Poliției Locale a fost sesizat în data de 16.11.2016, în jurul orei 2350, cu privire la faptul că pe str. Armoniei este tulburată liniștea publică de către un grup de tineri care ascultă muzică la un volum ridicat. O patrulă a instituției noastre s-a deplasat la fața locului, sancționându-i cu câte 100 lei pe fiecare dintre aceștia.

 

SCANDAL ÎN „PIAȚA DE VECHITURI”

 

O patrulă de intervenție a Poliției Locale a acționat operativ la data de 20.11.2016, aplanând un conflict în „Piața de Vechituri”, care a degenerat într-o încăierare între numiții G.F. și K.L., ambii domiciliați în Tîrgu Mureș. Împotriva celor doi s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991R, art. 2, cu suma de 200 lei.

 

DEPOZITAREA ILEGALĂ A „GUNOIULUI

 

În urma unei sesizări postate pe o rețea de socializare, la data de 17.11.2016, referitoare la depozitarea ilegală a deșeurilor vegetale în pădurea aflată în proximitatea cartierului Tudor, cadrele Poliției Locale s-au mobilizat în vederea depistării făptuitorului prin metode polițienești. Astfel, a fost identificat și sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei, numitul S.C., domiciliat pe str. Transilvania, totodată fiind somat să aducă zona respectivă la starea de curățenie inițială.