„POLIŢIA LOCALĂ TG. MUREȘ – ORDINE ŞI SIGURANŢĂ”

0
604

În perioada 17 – 24.10.2016, Direcția Poliția Locală și-a continuat activitatea în spiritul legislației specifice, acționând cu profesionalism pentru îndeplinirea cu responsabilitate și eficiență a atribuțiilor de serviciu.

Astfel, pe linie de ordine publică și siguranță rutieră, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli, dintre care rețin atenția următoarele:

 

TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE

 

Cadrele Poliției Locale au acționat prioritar în intervalul susmenționat, pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale, fiind aplicate într-un număr de 29 cazuri sancțiuni contravenționale pentru tulburarea liniștii publice, conform Legii nr. 61/1991(R), mai relevante fiind:

 

–         în urma unui apel telefonic primit prin Dispeceratul Integrat de Urgență „112” în data de 17.10.2016, în jurul orei 2330, o patrulă mobilă a Poliției Locale s-a deplasat pe B-dul 1 Dec. 1918, nr. 86/A, unde l-a sancționat contravențional pe numitul A.G., pentru tulburarea liniștii publice prin muzică la intensitate ridicată;

–         sâmbătă, 22.10.2016, la ora 0115, ofițerul de serviciu al Direcției Poliția Locală a fost sesizat telefonic că pe B-dul 22 Dec. 1989, la nr. 53B, este conturbată liniștea locatarilor prin zgomote și larmă. Ajunsă  la fața locului, patrula care executa serviciul în zonă l-a sancționat contravențional pe numitul U.R., în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991R, art. 2, alin. 5.

 

,,COMERȚ AMBULANT NEAUTORIZAT

 

Ca urmare a multiplelor sesizări telefonice primite la ofițerul de serviciu din cadrul Direcției Poliția Locală  respectiv, la Dispeceratul Integrat de Urgență „112„, în perioada  21 – 22.10.2016, cu privire la ,,comercializarea de produse în afara pieței agroalimentare”, o patrulă de intervenție a instituției noastre  s-a deplasat  pe str. Libertății, unde i-a identificat și sancționat contravențional în conformitate cu HCL nr. 20/2008, art. 8, alin. 2. pe  numiții B.C., R.C. și M.V., domiciliați în localitatea Cornetu, județul Vrancea, respectiv, D.R., locuitor al comunei Tîmboierești, din același județ.

 

 

STAȚIONĂRI NEREGULAMENTARE

          PE DOMENIUL PUBLIC

 

                                                        Personalul Biroului Siguranță Rutieră al Poliției Locale a constatat și sancționat în perioada de referință, un număr de 54 fapte aflate sub incidența Hotărârii Consiliului Local nr.197/2007(M) și a Ordonanței de Guvern nr. 195/2002, privind nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la oprire, staționare, parcare, tonaj și accesul interzis.

De asemenea, s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu HCL nr. 46/2008 și împotriva a 9 taximetriști, care au fost surprinși staționând neregulamentar la volanul taxiurilor, în stații de autobuz sau parcări neamenajate în acest sens.

 

MISIUNI EXECUTATE CU OCAZIA UNOR MANIFESTĂRI PUBLICE

 

Angajații Poliției Locale au fost implicați în perioada evidențiată în misiuni specifice privind ordinea publică și siguranța rutieră la activitățile care s-au derulat pe raza municipiului, unde s-a înregistrat o participare numeroasă de  persoane, mai relevante fiind:

 

A.   ,,SIMFONII DE TOAMNĂ (19-23.10.2016)

 

*    Piața Trandafirilor – Târguri și expoziții;

*    Palatul Culturii – Concert Marcel Pavel și Vlad Miriță în colaborare cu              Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș;

*    Cetatea Medievală – Târgul cetății, Expoziții de vehicule istorice;

*    Parcul Municipal – Tradiții culinare ardelenești, concerte susținute de artiști din țară și străinătate.

Menționăm că la această acțiune au fost angrenați un număr de 95 inspectori, agenți și voluntari ai instituției noastre, prin rotație, în fiecare zi a manifestărilor, obiectivul major  fiind realizat – activitatea încheindu-se fără evenimente deosebite.

 

B.   PARTIDA DE FOTBAL dintre echipele ASA-Tîrgu Mureș și Steaua București – dispozitiv : 36 de cadre ale Poliției Locale.

 

Mulţumim pe această cale concetăţenilor noştri, care au avut un comportament deosebit, demn de o urbe civilizată, dar şi instituţiilor ce şi-au adus contribuţia alături de noi la realizarea acestui deziderat.