„POLIŢIA LOCALĂ – ORDINE ŞI SIGURANŢĂ”

0
579

În perioada 19.09. – 02.10.2016, Direcția Poliția Locală Tg. Mureș și-a continuat activitatea în spiritul legislației specifice, acționând cu profesionalism pentru îndeplinirea cu responsabilitate și eficiență a atribuțiilor de serviciu.

Astfel, pe linie de ordine publică și siguranță rutieră, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli, dintre care rețin atenția următoarele:

 

TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE

 

Cadrele Poliției Locale au acționat prioritar în intervalul susmenționat, în sensul descurajării și prevenirii faptelor antisociale, fiind aplicate într-un număr de 38 cazuri sancțiuni contravenționale pentru tulburarea liniștii publice, conform Legii nr. 61/1991(R), mai relevante fiind următoarele:

–         marți, 20.09.2016, în jurul orei 1330, o patrulă a Poliției Locale s-a deplasat pe B-dul 1848, nr. 34, unde l-a sancționat contravențional pe numitul M.Ș, pentru tulburarea ordinii publice în orele de liniște prevăzute de lege, prin zgomote puternice cauzate de lucrările de renovare pe care le efectua în apartament;

–         ofițerul de serviciu al Poliției Locale a fost sesizat în data de 24.09.2016, în jurul orei 2350, cu privire la faptul că pe str. Hunedoara, nr. 13, este tulburată liniștea publică prin muzică la intensitate ridicată. O patrulă a instituției noastre s-a deplasat la fața locului, sancționând-o contravențional cu 1.000 lei pe numita G.I., cu domiciliul pe str. Cugir, aceasta a fost somată totodată să respecte normele legale în vigoare;

–         în urma unei sesizări telefonice primite prin Dispeceratul Integrat de Urgență „112” în data de 29.09.2016, referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice pe str. Predeal, în fața localului „La Furnica„, o patrulă mobilă a Poliției Locale s-a deplasat la locația menționată, unde l-a depistat pe numitul G.G. din Tîrgu Mureș care era în stare vădită de ebrietate și agresa verbal trecătorii. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu suma de 200 lei și îndrumat spre domiciliu.

 

CERȘETORIE

 

Agenții Poliției Locale au depistat un număr de 32 persoane care apelau la mila publică în proximitatea piețelor, a parcurilor, a magazinelor alimentare și a bisericilor.

Persoanele adulte au fost identificate și sancționate contravențional, iar în cazul minorilor, măsurile sancționatorii au fost  luate împotriva ocrotitorilor legali.

 

MINOR „FUGIT

 

La data de 30.09.2016, am fost sesizați telefonic despre faptul că în jurul orei 1100, minorul O.A. a „fugit” de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, unde era internat. În urma mobilizării patrulelor pedestre și mobile, respectiv activități specifice muncii polițienești desfășurate, în jurul orei 1400, patrula Poliției Locale aflată în serviciu pe zona centrală, l-a depistat și identificat pe cel în cauză, sens în care a fost anunțat Serviciul Social, minorul fiind predat pe bază de proces-verbal.

 

CONSUM DE ALCOOL ÎN LOCURI PUBLICE

 

Numiții N.A. și Cs. G. din Curteni, respectiv H.N. din Livezeni, au fost surprinși sâmbătă, 01.10.2016, în timp ce consumau băuturi alcoolice în Parcul „Darina” din cartierul Unirii. Cei în cauză au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile legale în vigoare și îndrumați spre domiciliu.

 

STAȚIONĂRI NEREGULAMENTARE PE DOMENIUL PUBLIC

 

        Personalul Biroului Siguranță Rutieră al Poliției Locale a constatat și sancționat în perioada de referință, un număr de 74 fapte de natură contravențională aflate sub incidența Hotărârii Consiliului Local nr.197/2007(M) și a Ordonanței de Guvern nr. 195/2002, încadrate pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere, respectiv a normelor referitoare la masele totale maxime autorizate pe sectorul de drum.

Totodată, s-a luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prevederile HCL 46/2008 și împotriva a 16 taximetriști, aceștia fiind surprinși staționând neregulamentar la volanul autoturismelor, în stații de autobuz sau parcări neamenajate în acest sens.

 

MISIUNI EXECUTATE CU OCAZIA UNOR MANIFESTĂRI PUBLICE

 

Angajații Poliției Locale au fost angrenați în perioada evidențiată în misiuni specifice privind ordinea publică și siguranța rutieră la toate activitățile care s-au derulat pe raza municipiului, cu participarea unui număr mare de persoane, cele mai relevante fiind:

–         22.09.2016 – Partida de fotbal dintre echipele ASA Tîrgu Mureș și Astra Giurgiu (dispozitiv: 26 polițiști locali);

–         25.09.2016 – Semimaratonul „Halfmaraton Tîrgu Mureș” (dispozitiv: 34 inspectori și agenți);

–         30.09.2016 – Partida de fotbal dintre echipele ASA Tîrgu Mureș și CFR Cluj (dispozitiv: 26 cadre ale Poliției Locale);