SISTEM DE MONITORIZARE VIDEO PENTRU CREȘTETREA SIGURANȚEI ȘI PREVENIREA CRIMINALITĂȚII ÎN ZONA PLUMBUITA – STEAUA ROȘIE – PETRICANI

0
539

Astăzi, 27.06.2016,  în sediul Primăriei Sector 2, a avut loc Conferința de presă organizată ca urmare a finalizării proietului  „SISTEM DE MONITORIZARE VIDEO PENTRU CREȘTETREA SIGURANȚEI ȘI PREVENIREA CRIMINALITĂȚII ÎN ZON APLUMBUITA – STEAUA ROȘIE – PETRICANI”, cod SMIS 25106, în prezența Domnului Primar Toader Mugur Mihai,  a Domnului  Dan Nicula, Președintele Agenției pentru Dezvoltare Regională București Ilfov și a reprezentanților presei.

Poliția Locală Sector 2, reprezentată de Director General Dobrilă Aurel, în calitate de Manager de proiect, a prezentat infornmațiile legate de finalizarea proiectului și rezultatele obținute, în această etapă.

Proiectul, finanțat prin POR 2007 – 2013, Axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, în valoare totală de 3.672.255,31 lei, are ca obiectiv general îmbunătățirea serviciilor sociale din Arealul Plumbuita, într-un context de creștere susținută și durabilă a calității vieții și de creare de locuri de muncă de calitate pentru locuitori.

Sistemul de monitorizare este compus din 54 camere video, 18 echipamente de criptare, 92 puncte de acces wireless, 4 servere de management video și şi un dispecerat dotat cu echipamente şi softuri specifice amplasat în sediul Poliţiei Locale din str. Abanosului nr. 15.

Ca urmare a implementării acestui sistem de monitorizare se prevede scăderea ratei generale a infracționalității cu 50%.