MESAJ DE ZIUA POLIȚIEI LOCALE

0
678

Ziua Poliţiei Locale, legată de simbolul creştin al  Sărbătorii Sfinților Constantin și Elena și puterea Sfintei Cruci – semnul central al religiei creștine,  ne oferă plăcutul prilej de a adresa tuturor angajaţilor Polițiilor Locale din România sincere felicitări şi urări de succes în activitatea pe care o desfăşoară.

Vă felicităm, în primul rând, pentru eforturile depuse în îndeplinirea atribuțiilor funcționale, pentru îmbunătățirea indicatorilor de performanță și, implicit, asigurarea unui climat de ordine, siguranță și pace socială în comunitatea dumneavoastră. Este onorant pentru noi toți că polițistul local tinde spre o valoare și o vocație europeneană, punându-și amprenta asupra modului în care arată și se construiește societatea romanească democratică.

De asemenea, vă adresăm mulţumirile noastre, pentru modul exemplar în care vă faceţi datoria, pentru efortul constant de a oferi cetăţenilor un plus de securitate şi de încredere în valorile unui stat de drept. Apropierea de viața comunității pe care o serviți, comunicarea și cooperarea cu cetățenii în rezolvarea problemelor, participarea activă la viața localităților din România vă conferă încrederea, respectul și sprijinul cetățenilor.

Această zi este un bun prilej de a ne reafirma respectul pentru profesia de poliţist local, conştienţi de faptul că misiunea acestuia implică riscuri majore, poliţistul local punându-şi adesea viaţa în pericol pentru a ne apăra drepturile şi libertăţile. Mulţumim tuturor poliţiştilor locali pentru profesionalismul, onoarea şi dăruirea de care dau dovadă în îndeplinirea sarcinilor ce au ca prim obiectiv siguranţa semenilor lor.

La acest moment aniversar, Federația Națională a Polițiștilor Locali, poate  afirma că v-ați îndeplinit atribuțiile cu seriozitate, profesionalism, integritate și devotament, construind astfel o Poliție Locală de care putem fi mândri.  Împreună vom  reuși să construim o Poliție Locală puternică, respectată, cu un grad ridicat de încredere și apreciere în rândul populației, fiind parteneri ai acestora și nu doar cei care sancționează. Să învățăm să fim uniți și să sărbatorim împreună Ziua Poliției Locale!

Vă transmitem tuturor, directori, poliţişti locali  şi angajaţi ai Poliţiei Locale, aprecierea noastră faţă de eforturile dumneavoastră în îndeplinirea numeroaselor misiuni de protecţie a comunităţilor, a cetăţenilor şi a bunurilor acestora. Seriozitatea şi profesionalismul de care daţi dovadă în aplicarea legii arată că Poliţia Locală este o instituţie responsabilă, sigură şi de încredere.

Vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie, oferindu-vă sprijinul nostru necondiţionat în toate activităţile şi misiunile dumneavoastră. La mulţi ani!