SCHIMB DE EXPERIENȚĂ POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 – POLIȚIA LOCALĂ CASTELLON

0
646

Poliția Locală Sector 2 a fost astăzi, 14 martie a.c., gazda  întâlnirii dintre Poliția Locală Castellon – Spania și Poliția Locală Sector 2, Poliția Locală Târgoviște, Poliția Locală Pitești, Poliția Locală Galați și Poliția Locală Bacău.

Bazată pe schimbul de experiență și bune practici polițienești, în domeniul siguranței cetățenești și a ordinii publice, întâlnirea a dezvoltat o  nouă abordare de securitate și siguranță a poliției locale, prin aproprierea și participarea cetățenilor în activitatea de gestionare a măsurilor de poliție, prin stabilirea unor instrumente de cunoaștere și metodologii noi și dezvoltarea unui model modern de Poliție Locală, care să implice un semnal clar  al angajamentului de a apăra interesele cetățenilor și comunitatea civilă.

În cadrul întâlnirii, delegaţia Poliției Locale a Municipiului Casttelon de la Plana, condusă de domnul Intendent General Șef Prof. Univ. Criminologie Jose Luis Carque Vera, s-a familiarizat cu mediul de lucru din cadrul instituției, a vizitat Serviciilor de Monitorizare și Supraveghere Video,  unde a fost încântată de tehnica video modernă și a aflat ce presupune munca polițiștilor locali, din cadrul  Serviciilor de Circulație, Ordine Publică, Protecția Mediului, Control Comercial și Disciplina în Construcții,

Concluzia vizitei  a fost păstrarea și dezvoltarea cooperării între cele două organizații, realizarea unor proiecte și programe comune, extinderea schimbului de bune practici cu forțe de ordine publică din Spania.

Reprezentanții Polițiilor Locale din România au oferit delegației din Spania, la finalul vizitei,  plachete  cu însemnele instituțiilor și obiecte tradiționale românești.