S-A APROBAT ZIUA POLIȚIEI LOCALE

0
653

Azi 13 mai 2015 a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților (camera decizională), cu 281 voturi pentru și 1 împotrivă,       ” Proiectul de lege privind completarea Legii poliției locale nr.155/2010″ astfel:

După articolul 44 se introduce două noi articole, art.44 1   și art.442, cu următorul cuprins:

” Art. 44 – Ziua de 21 mai se declară Ziua poliției locale.

Art.44– Autoritățile administrației publice locale și organizațiile neguvernamentale interesate pot sprijini organizarea manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile „.

Amintim că la solicitarea Federației Naționale a Polițiștilor Locali, conform hotârârii Adunării Generale din 23 martie 2012, deputatul de Satu Mare Gabor  Kereskenyi alături de alți 11 deputați au inițiat proiectul de lege cu privire la stabilirea Zilei poliției locale.

Menționăm că la 21 Mai, ortodocşii şi romano-catolicii îi prăzmuiesc pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, aleşii Domnului pentru întărirea credinţei. Vieţile acestora sunt considerate adevărate modele de urmat, Constantin rămânând în istorie drept împăratul roman care a acordat adevărata libertate creştinismului.

Cu acest prilej în perioada 15-17 mai 2015 se va desfășura la Orăștie faza națională a competițiilor sportive oprganizate de F.N.P.L. în cinstea Zilei poliției locale.