ÎNTÂLNIREA ADUNĂRII GENERALE BUȘTENI – MARTIE 2015

0
621

Sîmbătă, 14.03.2015, a avut loc întâlnirea Adunării Generale a membrilor Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România, în Localitatea Bușteni, Jud. Prahova. La ședință au participat reprezentanți din 30 de Asociații membre dar și invitați: președintele de onoare al FNPL, Dl. Găzdac Florin, Președintele Federației Columna, Dl. Stan Sorin și  Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor Locali, Dl. Naie Nicu.

În cadrul întâlnirii Președintele FNPL, Dl. Aurel Dobrilă , a prezentat raportul de gestiune și a informat reprezentanții asociațiilor asupra activităților desfășurate în interesul membrilor ,de la numirea în functie, mai 2014 până în prezent. S-au purtat discuții aprofundate cu privire la: modificarea OUG 65/2014, prin care întregul personal al poliției locale primește norma de hrană (aceste modificări au apărut publicate în Monitorul Oficial nr.176/13.03.2015), Hotărârea privind stabilirea metodologiei și a normelor de aplicare a drepturilor prevăzute la art. 351 – (1) din Legea poliției locale 155/2010, proiectele privind statutul polițistului local, sporul de dispozitiv dar și  proiectul privind ziua Poliției Locale. De asemenea, s-au discutat aspectele administrative, referitoare la alegerea unor noi vicepreședinți. Au fost numiți și votați în unanimitate ca vicepreședinți pentru Regiunea 2, Dl. Relu Mardare – Dr. General Poliția Locală Bacău, pentru Regiunea 3, Dl. Nicolae Valerica – Dr. General Poliția Locală Pitești și pentru Regiunea 4, Dl. Cojan Dorel – Dr. General în cadrul Poliției Locale Timișoara.

S-au facut propuneri în vederea modificării regulamentelor competițiilor sportive (tir, șah și tenis de masă), ce au loc anual, între personalul polițiilor locale din asociațiile membre . Aceste modificări au fost aprobate . Faza locală a competițiilor sportive se va desfășura până la sfârșitul lunii aprilie, faza regională până la data 10 mai 2015 iar faza națională va avea loc în perioada 15 -16 mai 2015, în localitatea Brasov.

Președintele Asociatiei Politiștilor  Locali din Jud. Gorj, Dl. Urdea Florin a propus realizarea unor demersuri pentru ca FNPL să fie recunoscută ca fiind federație de utilitate publică. Dl. Hada Ioan, Șef Serviciu în cadrul Poliției Locale Timișoara a supus atenției Consiliului Director aspecte privind modificare Anexei nr.2 din HG nr. 1332/2010 ce vizează modificarea însemnelor distinctive pentru politiștii locali cu funcție de conducere și pentru polițiștii locali cu funcție de execuție.

Reprezentanții asociațiilor membre, prin Consiliul Director, au stabilit ca la următoarea ședință din 15 – 16 mai 2015 , vor reveni cu propuneri în vederea modificării proiectului privind Statutul polițistului local, depus în prezent pentru consultare la Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administratiei Publice.

În vederea îmbunătățirii interfeței dintre FNPL, asociații și comunitate s-a hotărât realizarea unei pagini oficiale de Facebook.

În concluzie, Dl. Aurel Dobrilă, președintele FNPL , va continua demersurile începute în 2014, astfel încat orice Poliție Locală din România, să fie considerată un partener aflat pe poziţii de egalitate cu orice structură similară de ordine publică şi nu numai. 2015 v-a fi anul creşterii gradului de vizibilitate pe plan național.