BALUL SIGURANȚEI SENIORILOR – 1 OCTOMBRIE 2014

0
599

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie.Cu această ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populație ne reamintește cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor.

„Societățile trebuie să asigure creșterea calității vieții pentru persoanele în vârstă și respectarea drepturilor lor, pentru a putea trăi în demnitate. Acest lucru este cu atât mai important în timpul crizei financiare. Sunt necesare sisteme de securitate socială puternice care să furnizeze servicii, să asigure un standard adecvat de viață și care să promoveze solidaritatea între generații”, subliniază reprezentanta ONU.

În data de 1 octombrie 2014, la 13 ani de la prima sărbătorire a Zilei Internaționale a persoanelor în vârstă, Poliția Locală Sector 2,  în parteneriat cu Primăria Sector 2 și Direcția de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a sprijinit organizarea, în Sala Clubului Seniorilor, din Parcul Plumbuita, a „Balului Siguranței Seniorilor”, eveniment dedicat prevenirii siguranței persoanelor vârstnice  și modul în care ne pot sprijini în vederea transmiterii mesajelor preventive către persoanele de vârsta a treia.

S-a recreat atmosfera balurilor din trecut, din vremea lui Caragiale, într-un exerciţiu de imaginaţie închipuindu-ne că balul are loc  în perioada lui „Nenea Iancu”, cu ajutorul tinerilor actori, membrii al Clubului Gândirefresh, care au pus în scena căteva momente din schița „Dl. Goe”.

Balul a oferit persoanelor vârstnice posibilitatea de a retrăi atmosfera petrecerilor de altădată, a muzicii vechi, alături de Fanfara Jandarmeriei Române, de membrii ai  Ansamblului  folcloric al Casei de Cultură a Studenților, ai Centrului  Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, și ai Clubului Impetus . Invitatii speciali  ai serii au fost Bogdan Ionită și Cristina  Gheorghiu din cadrul Centrului Cultural M.A.I., Alin Suceveanu și cântărețul Aurelian Temișan, care a încheiat povestea pe melodiile lui Dan Spătaru și Aurelian Andreescu.

Juriul format din reprezentanții instituțiilor organizatoare, au ales ca Miss și Mister Siguranță, persoanele care au reușit să transmită celorlați participanți cele mai bune sfaturi de prevenire.

Poliția Locală Sector 2 v-a sprijini întotdeauna evenimentele organizate în sprijinul persoanelor de vârsta a treia.