POLIŢIA LOCALĂ SECTOR 2 PARTENERĂ LA PROIECTUL „GREEN IDEAS. GREEN LIFE”

0
563

ECO-X S.A. împreună cu Asociația Green Impact, au lansat la începutul anului 2014, proiectul „Green Ideas. Green Life”, un proiect la nivel naţional ce se adresează în principal tinerilor, generaţie care își poate dezvolta simțul civic și responsabilitatea pentru mediu.
Ca urmare a desfăşurării de-a lungul timpului a unui număr mare de acţiuni ecologice, cu impact pozitiv în rândul tinerilor şi ca urmare a implicării active în proiectele comune, Poliția Locală Sector 2, are calitate de partener strategic în acest proiect.
Proiectul urmărește stimularea unui comportament ecologic prin:
– Conştientizarea comunităţilor privind starea mediului şi importanţa acestuia faţă de viaţa fiecăruia,
– Contribuirea la formarea unui comportament eco-responsabil al tinerilor prin activităţi specifice privind protecţia mediului.
În vederea conştientizării asupra importanţei colectării selective a deşeurilor şi a îndeplinirii obiectivelor stabilite în proiect, Poliţia Locală Sector 2 împreună cu Eco-X, a desfăşurat în perioada 28 mai – 3 iunie a.c., a doua acţiune a proiectului, denumită „Green Ideas – Eco Kids Fashion”.
Acțiunea a constat în organizarea unor ateliere de lucru, în cadrul cărora au fost create ținute din materiale reciclabile, de către elevii claselor a – III – a și a IV – a, ai Școlii Generale nr. 307, expuse în ziua de 3 iunie, în cadrul unei prezentării de moda organizată de Poliția Locală Sector 2 și derularea unei campanii de informare privind importanța colectării selective a deșeurilor.
Surpriza evenimentului a fost asigurată de Poliția Locală Sector 2, care a creat și prezentat două ținute eco, din hârtie reciclată la nivelul instituției.